Fasola Mung 1kg





Opis
Fasolka mongolska, całe fasolki mung, Green Gram TRS, 500g
Podobnie jak większość roślin strączkowych Fasola Mung to nieocenione źródło białka. Jest ona również bogata w witaminy (A,B,C i E) oraz sole mineralne. Zawiera też duże ilości przeciwutleniaczy, które mają właściwości zapobiegające chorobom serca.
Fasolę mung można spożywać zarówno gotowana jak i namoczoną kiełkowaną. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, zup i dań głównych warzywnych jak i mięsnych.
Fasola mung usuwa z organizmu wszelkie toksyny i poprawia pracę wątroby. Zawiera duże ilości bardzo łatwo przyswajalnego białka, oraz witaminy : A,B, C oraz E, a także sole mineralne. Fasola mung obniża poziom cholesterolu, zawiera także duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca.
Wartość energetyczna [kJ] 1452 kJ
Wartość energetyczna [kcal] 347 kcal
Woda 9g
Popiół 3.3g
Białko ogółem 23.9g
Białko zwierzęce 0g
Białko roślinne 23.9g
Cholesterol 0mg
Węglowodany ogółem 62.6g
Sacharoza 6.6g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.