Masło klarowane ghee z Indii 1kg
Opis
Masło klarowane to w Indiach bardzo wysoko ceniony składnik potraw i prawdziwa ajurwedyjska medycyna. Uważa się, że mleko krowy to najcenniejszy dar jaki może ona przekazać swojemu dziecku, natomiast masło ghee to esencja mleka. Ghee sprowadzane prosto z Indii jest produkowane w sposób tradycyjny z mleka krów traktowanych z najwyższą czcią.
Masło ghee to obowiązkowy składnik indyjskiej kuchni. Nadaje się idealnie do smażenia oraz wzbogacania potraw zarówno wytrawnych jak i słodkich. Nie pali się.
Według ajurwedy jest to bardzo ważny składnik diety:
- dodaje energii i sił witalnych
- odżywia jelita - ma największą zawartość maślanu
- poprawia smak potraw
- wspiera prawidłową czynność stawów
- jest nośnikiem dla ziół w terapiach
- łagodzi podrażnienia układu pokarmowego
- wykorzystywane do masaży, codziennej pielęgnacji skóry oraz terapii Vasti, np. Netra Vasti.
Sposoby na wykorzystanie masła ghee w swojej kuchni znajdziesz w książce "Kurkuma smaki Indii" autorstwa Ritu Mittal i Justyny Cichockiej.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.