Moong Dal Chilka 500g
Opis
Fasola Moong to zielona fasola niełuskana w połówkach.
Data ważności do końca 03.2023r.
Jest bogata w białka i lekkostrawna.
Jest głównym składnikiem Ajurwedyjskiej potrawy Khiczadi.
Podobnie jak większość roślin strączkowych Fasola Mung to nieocenione źródło białka. Jest ona również bogata w witaminy (A,B,C i E) oraz sole mineralne. Zawiera też duże ilości przeciwutleniaczy, które mają właściwości zapobiegające chorobom serca.
Fasolę mung można spożywać zarówno gotowana jak i surową. Jest świetnym dodatkiem do sałatek, zup i dań głównych warzywnych jak i mięsnych.
Fasola mung usuwa z organizmu wszelkie toksyny i poprawia pracę wątroby. Zawiera duże ilości bardzo łatwo przyswajalnego białka, oraz witaminy : A,B, C oraz E, a także sole mineralne. Fasola mung obniża poziom cholesterolu, zawiera także duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.