Koper włoski nasiona 100g
Opis
Soonf (Fennel Seeds) TRS, 100g
Nasiona kopru włoskiego
Koper jest autentyczną indyjską przyprawą używaną do wzmacniania smaku kuchni indyjskiej. Filety są powszechnie znane jako "saunf" na subkontynencie indyjskim. Fennels są jednymi z najstarszych autentycznych indyjskich przypraw, które są schizocarp suchym owocem anyżowca. Ma smak słodkiej lukrecji. Fennele są antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwutleniające. TRS-Fennels są najszerzej stosowane w tworzeniu wielu różnych pysznych indyjskich przepisów. Zarówno całe, jak i zmielone nasiona są zwykle używane do dodawania charakterystycznych smaków do indyjskiego jedzenia. Fennele są szeroko stosowane do aromatyzowania curry, pieczywa, zup, pieczywa, suszonych fagów, deserów, twarogu, pikli, potraw z jaj, napojów bezalkoholowych i alkoholowych. TRS-Fennels mają olejki eteryczne o silnym działaniu przyprawowym. Można go również zanurzyć w wrzątku w domu, aby wytworzyć naturalny płyn do płukania ust. Są również stosowane w medycynie na niestrawność. Według producenta ten TRS-Fennel jest w 100% naturalny i całkowicie wolny od konserwantów.
Fennnele są używane na surowo w celu wzmocnienia smaku kuchni indyjskiej zarówno w postaci pełnej, jak i mielonej.
TRS Fennel Seeds (Soonf) ma słodki smak lukrecji i atrakcyjny aromat. Aromat jest znacznie wzmocniony, gdy nasiona kopru są suszone na sucho.
Nasiona kopru włoskiego są często używane po posiłku jako środek odżywczy i trawienny.
Skonsultuj się z indyjskimi książkami kucharskimi dotyczącymi prawidłowej metody suszenia prażonych nasion kopru włoskiego.
Przechowywanie: Aby zachować świeżość i zapach przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.